1. Ät mycket grönsaker, frukt och bär – minst tre rejäla nävar grönsaker och två frukter/nävar bär om dagen. Välj efter säsong.
2. Ät mer bönor, ärter, linser, nötter och fröer.
3. Välj fullkornsprodukter av flingor, gryner, bröd, pasta och ris. Välj nyckelhålsmärkt, då är även socker och salt begränsat.
4. Välj mjuka, vegetabiliska fetter och oljor.
5. Ät mer fisk och skaldjur och välj grönlistade sorter på WWFs lista eller MSC-märkt.
6. Välj livsmedel med lägre salthalt när du köper bröd, chark, färdigmat eller ost.
7. Välj mejeriprodukter med lägre fetthalt och med låg sockerhalt.
8. Välj naturbeteskött med hög kvalitet och ät det i mindre portioner.
9. Ta vara på vardagsmotionen och försök få in minst 30 minuters rörelse varje dag, exempelvis genom att ta trappan i stället för hissen eller promenera på lunchen.
Vi önskar dig god hälsa, glädje och lycka till!
Unik besök: | 553 |
Betyg: | 3 av 5 |
Röster: | 1 |
Populäritet: | 3.02% |
Uppdaterad: | 2019-12-31 |